(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Squier heeft zijn Vintage Modified serie uitgebreid met twee nieuwe basgitaren de Telecaster Bas en de Telecaster Bass Special. Het grote verschil tussen de twee modellen zit ‘m in de gebruikte pickups.

De standard Telecaster Bass heeft een enkele Duncan Designed PB-102 SCPB single-coil pickup die drie tone circuit opties heeft. Met de schakelaar op de gitaar kan je uit de drie verschillende ‘tone cicuits’ kiezen. Zet je de schakelaar in de schakelaar in de nek positie dan krijg je de ‘Double Bass Sound’ en heb je alleen Volume controle, zet je de schakelaar in de middelste positie dan krijg je de ‘Modern Bass Sound’ en heb je Tone en Volume control en zet je de schakelaar op de brug positie dan krijg je de ‘Bariton’ Sound en heb je weer alleen Volume controle.

De Telecaster Bass Special heeft een Duncan Designed JB-102B single-coil Jazz Bass pickup op de brug positie en een Fender-designed Wide Range humbucker op de nek positie en een meer traditionele drie standen schakelaar waardoor je kan kiezen voor alleen de brug pickup, de brug en de nek pick up, en alleen de nek pickup.

Als ik het dus goed begrijp is dus de standaard special en de special standaard…

(klik op de afbeelding om ‘m te vergroten)

Prijs: n.n.b.
Website: Fender.com