De nieuwe Surfer gitaar van De Gier Guitars & Basses

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

De Gier Guitars & Basses zijn gitaar- en basgitaarbouwers uit Schiedam en zij introduceerden vandaag hun nieuwe gitaar: de Surfer. De Gier had onder hun klanten een enquète  gehouden om er achter te komen wat voor hun klanten de ultime Stratocaster gitaar zou zijn. Daarnaast hadden ze hun eigen ideeën, die vooral te maken hadden met constructie en bespeelbaarheid en al deze informatie hebben ze verwerkt in de Surfer. Een van de doelen was ook om een gitaar te bouwen die niet of nauwelijks ontstemt bij tremelo gebruik.

Hierboven zie je de eerste twee prototypes die alle kenmerken hebben van het nieuwe ontwerp. Enkele van de kenmerken van de Surfer gitaren zijn o.a. een dikkere kop, dieperliggende kop, geen snaargeleiders nodig, staggered locking tuners, bredere en dikkere hiel, hardere frets die niet meer uitsteken, geavanceerd tremoloblock en nog veel meer.

De Surfer wordt helemaal met de hand gebouwd en de houtbewerking, het spuitwerk, de montage en de afstelling gebeurd allemaal in Schiedam. Als je de Surfer wilt gaan kopen heb je inspraak over de keuze van het hout, de pickups, de kleur en kan je natuurlijk ook je costom wensen laten uitvoeren.

Kijk voor alle gedetailleerde informatie op de speciale Surfer pagina op de website van degierguitars.com 

Prijs: vanaf 1895,- (introductieprijs)
Website: degierguitars.com