Hij was een beetje ondergesneeuwd in al het nieuws dat bekend werd gemaakt op de NAMM begin van dit jaar maar binnen kort is hij overal verkrijgbaar de Tiki Mic van Blue Microphones. De Tiki Mic is een handig USB-microfoontje dat je kan gebruiken voor om mee te Skypen maar ook (en daarom staat ie op MusicGear.nl) geluidsopnames van hoge kwaliteit mee te maken.

Het knappe van het kleine apparaatje is dat het werkt als het menselijk oor en kan beslissen of geluiden die hij registreert ‘belangrijk’ of achtergrondgeluiden zijn d.m.v. DSP (Digital Signal Processing) technologie en twee microfoons huisvest waarmee je opnames kan maken met CD kwaliteit.

Op het plaatje hierboven zie je het lampje op de Tiki een blauw lampje branden dat betekent dat de Tiki in Intelligent Speech Mode staat en je hem kan gebruiken bijvoorbeeld voor Skype. Als je niet praat gaat de Tiki automatisch in de ‘Mute” stand en wordt het lampje oranje. Wil je nou een opname maken dan klik je even op de voorkant van de Tiki en dan gaat hij in de Natural Recording Mode waardoor je perfecte opnames kan maken voor vocalen, instrumenten en gebruiken voor het opnemen van podcast e.d.

Het mooie is dat de Tike helemaal plug and play is, je sluit ‘m aan op een USB poort van je computer en hij werkt meteen. De Tiki werkt ook met een USB kabel (om aan te sluiten op je desktop computer) die je er gratis bij krijgt.

Prijs: ± 60,- euro
Website: bluemic.com