Terwijl gitaarbouwers over de hele wereld dag-en-nacht opzoek zijn naar de beste stukken hout om gitaren van te maken gooit het Amerikaanse bedrijf Alumisonic het helemaal over een andere boeg. Alumisonic maakt namelijk gitaren van aluminium en koper.

Even kort door de bocht maken ze eigenlijk twee soorten gitaren een soort van Telecaster model dat je in chroom en koper kleur kan krijgen (en waarvan de koperkleurige versie wel heel erg steampunk aan doet) en een soort van Les Paul model.

De goedkoopste gitaar van Alumisonic is de Master Alloy Super Chrome van $1.920,- en de gitaar die je hierboven ziet is de 1100 Deluxe en die kost met de Bigsby Vibrato $3.280,-

Meer informatie kan je vinden op de website van Alumisonic alumisonic.com. In het filmpje hieronder verteld de eigenaar van Alumisonic over de 1100 Custom. Onder het filmpje staat nog een fijne foto van een van de 1100 modellen.

Prijs: vanaf $1.920,-
Website: alumisonic.com