De ChordBuddy is een handig apparaatje waarmee je heel snel (binnen twee maanden volgens de website van ChordBuddy) kan leren om 4 akkoorden te spelen (C, D, G en E mineur).

Je bevestigd de ChordBuddy op je elektrische of akoestische gitaar en door de juiste knop in te drukken, die handig zijn voorzien van kleuren (!), kan je elk liedje spelen dat je maar wilt tenminste als het maar alleen uit de C, D, G en E mineur akkoorden bestaat. Hierdoor heeft de beginnende gitarist snel resultaat en is er een grotere kans dat hij of zij enthousiast blijft om gitaar te blijven spelen.

Na een tijdje kan je één voor één de plastic akkoorden uit de ChordBuddy halen en zo leer je stap voor stap de echte akkoorden onder de knie te krijgen. De ChordBuddy is (hoever ik het kan zien) nog niet verkrijgbaar in Nederland.

Meer informatie over de ChordBuddy kan je zien in het filmpje hieronder of op de website chordbuddy.com.

Prijs: $49,95 (± 41,- euro)
Website: chordbuddy.com