Roland/BOSS is natuurlijk bekend om zijn effecten en tuners voor (bas)gitaristen en op dit moment heeft Roland/BOSS zelfs 15 stemapparaten in zijn assortiment. Roland tuners zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten én met verschillende functionaliteit. Het nieuwste stemapparaat van Roland/BOSS is ook tevens de eerste clip-on tuner en heet de Roland TU-10.

Ondanks het ‘maar’ een clip-on tuner is beschikt de TU-10 over dezelfde functies als de andere BOSS tuners, zoals Accu-Pitch, Flat Tuning (tot 5 halve tonen) en Stream-modus. De zeer duidelijke “True Color” LCD zorgt voor gedetailleerde visuele informatie in verschillende kleuren en bovendien is de leesbaarheid van de LCD zeer goed dankzij de reflection-displayfunctie.

De Roland TU-10 Clip-On Tuner is verkrijgbaar in zilver, donker rood, paars/blauw, bruin en zwart en meer informatie kan je zien op de Roland website en in de video hieronder.

Prijs: 29,- euro
Website: rolandce.com