De afgelopen maanden waren ze al te zien geweest op verschillende muziekbeurzen als de NAMM en de MusikMesse maar nu lijkt het er echt op dat deze Apache gitaren van VOX binnenkort in de winkel liggen.

De Apache gitaren zijn afgeleid van de iconische Phantom (links) en Teardrop (rechts) Apache gitaren die in het begin van de ’60 jaren van de vorige eeuw voor het eerst door VOX op de markt werden gebracht.

Ondanks de bovenstaande gitaren gemaakt zijn van hout komen ze mij een beetje plastic over maar misschien is dat totaal niet het geval als je ze in het echt ziet. De Apache gitaren zijn volgens mij eigenlijk een combinatie van een VOX gitaar en een AC1 Rhythm VOX. Je kan een Apache gitaar namelijk gewoon bespelen als een ‘normale’ gitaar en inpluggen in een gitaar versterker maar ook hebben ze effecten, 66 ritme patronen, een stemapparaat en twee 3″ VOX speakers ingebouwd zodat je dus ook zonder versterker kan spelen en je zelf kan begeleiden.

In het YouTube filmpje hieronder wordt helemaal precies uitgelegd wat de Apache gitaren kunnen dus wil je meer weten bekijk die video dan even.

Prijs: VOX Apache I (Teardrop) en de VOX Apache II (Phantom) kosten beide 253,- euro
Website: voxamps.com