De TruTuner is een plastic schijf met allemaal gaten waar mee je razendsnel de vellen van je drumstel kan vervangen. De snelheidswinst behaal je doordat je alle schroeven waar je vel mee op de tom zijn vastgemaakt in één keer allemaal los of vast kan draaien. Het grote bijkomende voordeel is dat je ook meteen je vellen aan alle kanten even strak vast draait. De TruTurner is zo ontworpen dat hij bijna met elke drum en bevestigingssysteem kan werken en werkt op trommels van 8″, 10″ 12″, 13″ 14″ 15″ en 18″.

Als je de TruTuner koopt krijg je er 10 chrome drumsleutels bij die speciaal gemaakt zijn voor de TruTurner en een etui voor de sleutels. De TruTuner past in een standaard cymbaaltas.

Ik begrijp wel dat het een handig apparaat is en dat als je een keer al je vellen van de drumstel gaat vervangen dat je dat op deze manier heel snel en goed kan doen. Ik denk alleen dat dit eerder een apparaat is dat je zou moeten kunnen lenen bij de winkel waar je je nieuwe drumvellen hebt gekocht dan dat je het als consument zou moeten kopen. Misschien wel heel handig voor roadies en muziekwinkels e.d.

Prijs: Waar ik ook zoek, nergens te vinden…
Website: trutuner.com