Oktober Guitars zijn gitaarbouwers uit Maryland, USA die zich hebben gespecialiseerd in het maken van gitaren die het waarschijnlijk heel goed doen bij mensen die hardrock spelen, want ik zie nog niet zo snel Bruce Springsteen of een lid van de Arctic Monkeys met een gitaar als de Annihilator, Prophet of de Oktober Wraith op het podium staan.

Hun nieuwe gitaar, de Mark Gallagher Signature Tele guitar, is in vergelijking met de eerder genoemde gitaren eigenlijk wel zeer ingetogen vormgegeven en met een beetje stickerverwijderaar verwijder je denk ik makkelijk die rode bliksem ook wel van die gitaar…

De gitaar is dus de signature gitaar van Mark Gallagher, de gitarist van de band Raven waar van de eerlijkheid mij gebied te zeggen dat ik daar nog nooit van gehoord had. Ik ben natuurlijk wel even voor jullie gaan zoeken en dit is de officiële website van Raven , dit is de Wikipedia pagina van Raven en hieronder zie je Mark Gallagher op een foto uit 1986 in vol ornaat met de gitaar waar de MGT op gebaseerd is. Let ook even op de vier blauwe badstof zweetbandjes om zijn rechter arm en de blauwe scheenbeschermers.

 

Prijs: $ 1699,-
Website: oktoberguitars.com