Op de Summer NAMM presenteerde tc electronic hun nieuwe basversterker de BH250. Ik kan me vergissen maar volgens kijkt iedere bassist uit tot het moment dat de BH250 ± oktober in de winkels ligt.

Denk maar eens na, de BH250 weegt maar 1,8 kg, is een Class D versterker, heeft een vermogen van 250 Watt (duh…), is maar 220 x 63 x 231 mm groot en past dus gewoon in de tas van je basgitaar. Daarbij heeft hij een 3 bands equalizer, een tuner, hoofdtelefoon en XLR output en Tone Print.

Tone Print is een geweldige optie die op veel producten van tc electronic zit. Tone Print geeft je, even heel simpel gezegd, de mogelijkheid om effecten te activeren met je laptop of iPhone. Ik heb het zelf pas geprobeerd met mijn iPhone en een Hall of Fame Reverb en het is heel simpel. Je gaat naar de Tone Print app op je mobiel, kijkt naar de lijst effecten bij je pedaal of versterker die je bezit, selecteer uit de lijst het effect dat je wilt gaan gebruiken en je kan dan door je telefoon op het element van je (bas)gitaar te houden de instellingen van dat effect overseinen naar je amp of effect. Het is ongelooflijk maar waar en ik heb het wel tien keer geprobeerd en het werkt altijd.

Ik kan nog wel een half uur doorpraten hoe geweldig deze BH250 is (en hoe graag ik ‘m wil hebben) maar je kan veel beter naar de zeer uitgebreide demo kijken van Uriah Duffy (die trouwens ook z’n eigen Tone Print effecten heeft gemaakt) van tc electronic in het onderstaande filmpje.

Prijs: 299,- euro
Website: tcelectronic.com