De eerste wah wah pedaal kwam zo rond 1960 op de markt en sinds die tijd is er aan de vormgeving van die wah wah niet veel veranderd. Een wah wah was altijd een zwaar metalen blok (vaak zwart) met daarop een pedaal gemonteerd die je met je voet kan bewegen. Tot nu dan want Electro-Harmonix presenteerd op de Summer NAMM hun nieuwe Crying Tone Wah Pedaal en dat is de eerste wah pedaal zonder onderkant en zonder bewegende onderdelen wat ook weer betekent dat je minder kans hebt op kapotte onderdelen.

Moet je de ‘normale’ wah nog eerst indrukken om te kunnen spelen de Crying Tone Wah Pedaal schakelt door ‘m te bewegen meteen over van bypass naar effect. De wah toon die uit de Crying Tone komen in de onderstaande filmpjes (let op er staan er twee) klinken zo ver ik het kan beoordelen goed en lijkt de Crying Tone een volwaardig alternatief voor de meer authentieke wah wah’s.

Prijs: 75,- euro
Website: ehx.com