Op de NAMM presenteren bijna alle grote muziekinstrumenten producenten hun nieuwe producten maar ook grijpen kleine bedrijven vaak de NAMM aan om hun nieuwe producten te presenteren.

Een van die kleine bedrijfjes is het bedrijf KAMInstruments uit Chicago, USA. KAMInstruments presenteren op de NAMM hun KAM Axiom Guitar waarvan je het brug element in een handomdraai kan veranderen. Het systeem bestaat uit een speciale gitaar en een KAM Plug & Play module die je in de gitaar klikt en waarop je bijna elk element kan op bevestigen. Als je de gitaar koop krijg je er standaard twee KAM Plug & Play modules bij één met een single coil en één met een humbucker element.

In de eerste product run van deze gitaren worden er 100 van deze KAM Axiom gemaakt in vier kleuren (25 x zwart, 25 x wit, 25 x rood en 25 x zilver) en die zullen eind augustus/begin september verstuurd gaan worden naar de kopers.

Ik dacht toen ik deze gitaar zag; “Dat zal wel een berg geld kosten” maar dat valt reuze mee. De gitaar kost  $ 299,- en als je ‘m nu besteld en je  betaald $ 50,- vooraf dan krijg je korting en hoef je nog maar $ 199,- te betalen (+ verzendkosten). Een prijs van $ 199,- voor een gitaar met al die extra’s doet mij meteen een groot vraagteken zetten bij de kwaliteit van de gitaar maar misschien valt het reuze mee.

Wat a-b-s-o-l-u-u-t niet meevalt is trouwens het verschrikkelijk stukje muziek (“Chase a dream impossible as it meeee seeeem”) dat gespeeld wordt tijdens de demovideo van deze gitaar. Als deze mannen net zo lekker gitaren bouwen als musiceren dan sla ik deze gitaar toch even over ook al leek ie op het eerste gezicht zo interessant…

Prijs:  $ 299,- (introductieprijs $ 50,- vooraf en $ 199,- achteraf)
Website: kaminstruments.com