Een nieuw pedaal van Pigtronix de Philosopher’s Rock. De Philosopher’s Rock is een gestroomlijnde versie van een andere pedaal van Pigtronix de Philosophers Tone (145,-euro). De Philosophers Rock heeft een transparante compressie en een schijnbaar eindeloze sustain. Door de ‘Grit’ knop om te zetten kan je ook nog een ‘harmonic germanium distortion’ aanzetten waardoor het geluid van nog vetter wordt.

Ondanks de Philosopher’s Rock veel minder knoppen heeft dan zijn broertje de Philosopher’s Tone is zijn bereik in compressie vier maal groter.

De Philosopher’s Rock is te gebruiken van een pedaal om alleen de pieken in je geluid te beteugelen tot een pedaal om natuurlijk klinkende akoestische feedback mee te creëren al dan niet met distortion.

Om een goed idee te krijgen wat deze Philosopher’s Rock allemaal kan kan je het best even onderstaande video bekijken waar Ian Thornley van de band Big Wreck (nee wees gerust ik ken die band ook niet) in een kleine drie minuten alles uit de Philosopher’s Rock haalt wat er in zit.

Prijs: $ 175,- (Amerikaanse adviesprijs NL prijs n.n.b.)
Website: pigtronix.com