Ik zag vanmorgen deze clip van Status Quo voorbij komen en begreep wel dat de mannen ergens reclame voor maakte met die grote rode handen maar ik had nog niet door waarvoor.

Wel hoorde ik vrij snel dat de tekst van het geweldige ‘Van-dik-hout-zaagt-men-planken’ nummer ‘Down Down’ speciaal voor deze reclame was aangepast. Dus ik ga eens goed zitten luisteren en ik versta “Down Down Prostate Is Down” dus ik dacht dat de mannen (op leeftijd) een ideële reclame maakte voor het feit dat je als man bij twijfel een prostaatonderzoek moet laat doen. Vandaar ook die grote rode vinger (van de dokter). Dus ik vond het super grappig gevonden allemaal.

Wat blijkt nou het is helemaal geen reclame voor prostaatonderzoek maar voor een supermarktketen in Australië die Coles heet. Ze zingen trouwens ‘Down, Down Prices Are Down’ en dus niet wat ik als eerste verstond. Stuk minder grappig maar waarschijnlijk wel een stuk lucratiever voor de heren van Staus Quo schat ik zo in.

Die gitaar zou ik trouwens best wel willen hebben om op te spelen dan, niet voor een prostaat onderzoek…