In oktober 2011 schreef ik op deze website een artikel over de Zoom H2n Handy Recorder. Het bijzondere van de H2n was het feit dat Zoom op dit apparaatje Mid-Side stereo recording introduceerde. Op de bovenstaande Q2HD video recorder heeft Zoom ook deze speciale Mid-Side microfoons ingebouwd zodat je een meer ruimtelijk geluid kan opnemen.

Buiten Mid-Side stereo recording heeft de Q2HD ook de mogelijkheid om via een USB kabel en je computer live streaming video het inetwebs op te knallen. Ook kan je de Q2HD gebruiken als een USB microfoon, kun je er je opgenomen beelden ook horizontaal bekijken en kan je kiezen uit drie verschillende ‘lightning settings’ die het filmen in zelfs zeer (slecht) verlichte omgevingen mogelijk maakt.

De en dat maakt de Q2HD dus ideale videocamera dus voor elke muzikant om optredens, oefensessies en demo’s mee op te nemen.

Wat ik dan weer hilarisch vind is dat er geen filmpje van de Q2HD op de website van ZOOM staat. Dat geloof je toch niet?

Maar niet getreurd, ik heb een prima test gevonden van de Q2HD op het internet door de HD Video Specialist  en die kan je hieronder bekijken. Erg leuk gedaan, duidelijk uitgelegd en nog functioneel ook, dus…. Genieten!

Prijs: 199,- euro
Website: samsontech.com