ModTone heeft een nieuw effectpedaal uitgebracht en dat is het High Gainer Destortion pedaal. De tekst op de website is zo belachelijk over de top dat ik daar maar niet uit citeer. De High Gainer heeft 3 knoppen een ‘Level’, een ‘Gain’ en een ‘Tone’ knop.

Met die ‘Tone’ knop is iets speciaals aan de hand die bestaat namelijk uit twee delen. Met het onderste gedeelte kan je de lage frequenties regelen en met het bovenste gedeelte van de ‘Tone’ knop regel je de hoge frequenties. De pedaal is ‘True Bypass’ en je krijgt bovendien 5 jaar garantie op het pedaal.

In de video hieronder kan je een uitleg zien over de High Gainer. Ik vind de demo zelf een wat hoog ‘houtje touwtje’ niveau hebben en ik vind het ook zeer irritant dat je soms door het distortion geluid van de versterker het geluid van de snaren van de gitaar hoort, maar ModTone was er zo enthousiast over dat ze ‘m zelfs op de website hebben gezet. Check ook even vooral de ‘TADA!’ goocheltruc in de video rond 1:12.

Prijs: ± 100,- euro
Website:
modtone-effects.com