In september 2011 heb ik een artikel geschreven over het FootNote pedalboard van SKB dat toen nog alleen in de USA verkrijgbaar was. Eind juni 2012 werd ik gebeld door iemand die vertelde mij dat SKB nu ook een hoofdkantoor in Europa heeft (in Reusel om precies te zijn) en ze hadden op MusicGear.nl gezien dat ik het artikel over de FootNote had geschreven. Nu vroegen ze zich af of ik niet ook werkelijk de FootNote wilde echt testen. Je begrijpt dat ik daar wel oren naar had en de volgende dag werd de FootNote door een koerier bij mij afgeleverd.

Ik helemaal enthousiast het apparaat uitgepakt, gitaarsnoer in de FootNote geplugd en begon met spelen. Er was alleen één probleem ik had helemaal geen effectenpedalen/stompboxes (ik gebruik al jaren aleen de Vox Tonelab Le en de ‘Gain’ van mijn versterker als effect dat is alles) en ondanks de FootNote het ook prima doet als gitaarversterker zonder effecten wilde ik ‘m wel testen waar hij voor bedoeld is. Het leek me dus ook wel leuk om stap voor stap het pedalboard op te gaan bouwen me overal te laten adviseren en mijn bevindingen en overwegingen met jullie te delen zodat jullie er misschien ook wat aan hebben.

Het eerste wat ik ga kopen is (natuurlijk) een stemapparaat en heb mijn oog laten vallen op de Polytune van TC Electronic. Als iemand een veel beter alternatief voor de Polytune heeft dan hoor ik dat natuurlijk graag op quin@musicgear.nl.