Wat: Meatsmoke Preamp Pedal van Verellen Amplifiers
Prijs: Ter introductie 499,- dollar daarna 699,- dollar (NL prijs n.n.b.)
Website: verellenamplifiers.com

Ben Verellen is een versterker bouwer uit Seattle USA en maakt gitaar- en bassgitaarversterkers. Een van de versterkers die hij maakt ‘The MeatSmoke’ is een 300 watt buizenversterker voor, zoals hij zelf omschrijft, ‘bass of massive guitar’. De versterkers die Verellen maakt zijn prijzig, The MeatSmoke versterker kost bijvoorbeeld zo’n $ 2499,-.

Om alle mensen die wel het Verellen geluid willen hebben maar niet het budget hebben om een Verellen amp te kunnen kopen tegemoet te komen is Ben gaan kijken of het mogelijk was om van de preamp van de ‘The MeatSmoke’ een pedaal te maken en dat is gelukt.

De Meatsmoke Preamp Pedal is dus een basbuizenvoorversterker en heeft een ‘Footswitchable Overdrive Boost’. De preamp heeft een 3-bands equaliser, en een drive en een gain knop. Je kan de Meatsmoke Preamp rechtstreeks aansluiten op een versterker, een mengtafel en heeft hij zelfs een ‘Record Output’ zodat je ‘m rechtstreeks op je computer of studio kan aansluiten.

Meer informatie over de Meatsmoke Preamp kan je vinden op de website van verellenamplifiers.com of door de video hieronder te bekijken waar heel duidelijk alle ‘sounds’ die je met deze preamp kan maken worden getoond. Je moet wel even de eerst 30 seconden een verschrikkelijk irritant jazz deuntje uitzitten voor de echte video begint.