Wat: T2, T3 en T4 Switch van Awesome Musical Instruments
Prijs: Van 99,97 tot 299,97 dollar
Website: awesome-guitars.com

De T2, T3 en T4 Switch zijn al van zichzelf niet echt hele simple producten om uit te leggen maar de hysterisch en ouderwetse slechte website met belachelijk veel teksten met linkjes die geen linkjes blijken te zijn van awesome-guitars.com maakt het er allemaal niet eenvoudiger op.

Maar oké de  T2, T3 en T4 Switch dus. Op bijna elke gitaar zit wel een toggle switch waarmee je een keuze kunt maken van welk element op je gitaar of van welke combinatie van elementen je het geluid wilt horen. Om een voorbeeld te geven een standaard Stratocaster heeft een toggle switch met 5 standen en een Telecaster of Les Paul hebben over het algemeen een 3 standen switch.

Als je de T4 Switch van Awesome Musical Instruments installeert op je Stratocaster (middelste standaard element van je Strat moet dan wel vervangen worden door een z.g.n. strat single-coil size dual-rail, 4-wire humbucker pickup) dan maakt de 5 way toggle switch plaats voor 6 switches waarmee je 76 (ja je leest het goed 76!) verschillende combinaties kan maken. Met de T3 Switch kan je 35 pickup tones generen en met de T2 6.

Meer knopjes op je gitaar of bas is natuurlijk altijd goed dus ik kan me voorstellen dat je geïnteresseerd bent geraakt in de producten van Awesome Musical Instruments. Wil je de switches kopen dan kan dat gewoon via de website van awesome-guitars.com al moet ik je waarschuwen dat je dat minstens een paar snipperdagen kost en een hoop gepuzzel om precies te vinden en te kopen wat je wilt.

Hieronder zie je nog een clip van ene Matt Roberts die een demo geeft van een (als ik het goed kan zien) Squier Strat met de T3 switch er op gemonteerd. Heb je geen zin in een verschrikkelijke Queen-achtige solo van bijna andere halve minuut dan zou ik meteen even doorspoelen naar 1:23 waar onze Matt stuk voor stuk alle combinaties en sounds laat horen van de T3 switch.