Wat: RMI Acouswitch IQ DI
Prijs: 499,- euro
Website: rmi.lu

Als Apple DI’s zou hebben gemaakt dan zouden ze er waarschijnlijk zo uit hebben gezien als deze Acouswitch IQ DI van Ruppert Musical Instruments (RMI). Vorig jaar kwam RMI met de Basswitch IQ DI op de markt en nu hebben ze deze Acouswitch IQ DI gemaakt die is afgeleid van die Basswitch.

Even bij het begin beginnen en DI is een apparaatje waar mee je een instrument rechtstreeks kan aansluiten in een studio- of liveset op het mengpaneel. Dus in plaats van een microfoon voor je versterker te zetten en die microfoon weer op een mengtafel aan te sluiten, sluit je je instrument aan op de DI en die wordt op zijn beurt weer aangesloten op de mengtafel. Bij bijna alle DI’s kan je in het signaal van je instrument ook weer (al dan niet onbewerkt) naar een versterker sturen.

Deze Acouswitch IQ DI ziet er niet alleen uit maar heeft ook een aantal geweldige features. De bedoeling van RMI was om een Studio Preamp in een footswitch te stoppen en dat is ze geweldig gelukt. Op de Acouswitch IQ DI kan je twee gitaren aansluiten en door op de rechter A/B knop te drukken kan je een keuze maken tussen de twee inputs. De middelste knop is voor Mute en de linker kan je de Mix Loop of Gain Boost en of uit zetten.

De Acouswitch IQ DI heeft een 3 band EQ en een Body Contour Control waarmee feedback kan voorkomen of om de lage en laag-midden tonen te versterken. Op de Mix Loop (waarvan je het volume kan regelen van 0% tot 100%) kan je effectenpedalen aansluiten. Gebruik je de Mix Loop niet wordt de Booster een extreem cleane solo booster.

Meer informatie over de Acouswitch IQ DI kan je vinden op de website van rmi.lu of door de clip hieronder van Premiere Guitar te bekijken.