Op de MusikMesse kwamen we een filmploeg van Premier Guitar tegen en die kregen in de stand van het Nederlandse (!!!) gitaarversterker merk Koch een demonstratie van een voor mij onbekende Koch amp namelijk de PowerTone III. De PowerTone III die op de beurs stond was een prototype van deze nieuwe versterker die binnenkort op de markt komt. Prijzen en precieze release datum kon ik niet achterhalen maar op de website staan wel een afbeelding en alle specs en die heb ik 1 op 1 gekopieerd en hieronder geplaatst.

  • 50/100W All-tube amplifier, 4 x 12AX7 pre-amp tubes and 2/4 x EL34 power-tubes
  • Three foot-switchable channels: Clean, Crunch and Lead
  • 3 band EQ on both channels
  • OTS Function
  • Two Masters (Solo/Rhythm), providing two controllable volume levels for all channels and settings
  • Depth control on master section
  • Presence control on master section
  • 2 x Parallel and/or Serial effects loops
  • Recording output (improved filter for true speaker emulation)
  • 4-way footswitch included