Wat: BG250 bass combo van tc electronic
Prijs: 399,- euro (verkrijgbaar vanaf mei 2012)
Website: tcelectronic.com

Meteen aan de rechterkant bij binnenkomst in Hal 4.1 van de MusikMesse kwam ik de stand tegen van tc electronic en daar werd de nieuwe BG250 bass combo gepresenteerd. De BG250 is een superlichte (16 kg!) 250 Watt bass combo met een 15″ inch speaker en een tweeter.

De BG250 heeft een aantal leuke extra’s aan boord zoals een ingebouwde tuner (B-E-A-D-G) Tubedrive en Toneprint. Met de Tubedrive knop kan je in combinatie met de Gain knop uit de BG250 een vet buizengeluid toveren. Met Toneprint kan je effectinstellingen downloaden van het internet en met behulp van je telefoon via de elementen van je basgitaar naar deze bas combo sturen. In de steeds groter wordende Toneprint bibliotheek zijn nu al vele ‘signature tones’ te vinden van o.a. Nathan East (Eric Clapton, Fourplay, Toto), Charles Cave (White Lies), Michael Shuman (Queens of the Stoneage), Gail Ann Dorsey (Lenny Kravitz, David Bowie, Seal), Mark King (Level 42), Roscoe Beck (Leonard Cohen, Robben Ford) en vele anderen. Standaard zit het Bass Chorus effect in de Toneprint in geladen maar dat is dus in een handomdraai te vervangen en weer terug te plaatsen.

(klik om te vergroten)

Ook bijzonder zijn de ‘Contoured Tone Controls’ (bekijk de uitleg hier) en natuurlijk heeft de BG250 een hoofdtelefoonaansluiting, een aansluiting voor je iPod of andere muziekbron om mee te spelen en een ‘Balanced Output’ (XLR) voor aansluiting op een PA of mengtafel die je zo kan instellen dat je het het geluid Pre of Post Pre-amp te horen krijgt.

In het filmpje hieronder geeft bassist Uriah Duffy een uitgebreide uitleg van deze BG 250 (op deze pagina van de tc electronic website zijn nog meer clips te zien) en als je op ‘Continue reading’ klikt kan je alle specificaties lezen.

Specificaties:

 • TonePrint® – The Power to Choose effects and Artist
 • 250 Watts of Power
 • Weight: 16 kg / 35 lbs
 • Built-in Bass Tuner
 • TubeDrive – Tube Pre- and Power Amp emulation
 • World-famous TC Bass Chorus pre-loaded
 • Bass contoured Tone Controls
 • Rehearsal input – playback in speaker or headphones
 • Balanced out – seamless recording or PA output
 • High power Headphone output – for silent rehearsal
 • Footswitch control of TubeTone, Tuner & TonePrint® (optional)
 • 15″ custom TC driver, custom TC Tweeter