Wat: Nieuwe Blackstar ID: Series
Prijs: n.n.b.
Website: blackstaramps.co.uk

De MusikMesse was nog niet open en ik stond al in de Blackstar stand. Eerder had Blackstar namelijk in een video aangekondigd dat ze de grootste product lancering van Blackstar ooit op de MusicMesse zouden gaan doen dus daar wilde ik alles van weten. Waarschijnlijk kreeg ik de eerste demo van de nieuwe ID:100TVP want de gitarist, Jamie Humphries, die de demo ging doen plugde net zijn gitaar in en had net de nieuwe ID:100TVP amp aangezet.

De amps uit de ID: Serie zijn de eerste solid state/transistor amps die Blackstar produceert, tot nu toe maakte ze alleen tube amps.  Volgens Jamie Humphries was het een digital amp, “Moddeling?” vroeg ik dus waarop hij antwoorden “No digital”. Op dat moment was ik de draad een beetje kwijt maar besloot toch de rest van de demo proberen te volgen.

De ID:100TVP amp heeft een paar leuke features zo heeft hij standaard zes goed klinkende Voice Options (Clean Warm, Clean Bright, Crunch, Super Crunch, OD 1, OD 2), een 3 band EQ met het van Blackstar bekende ISF control, ingebouwde effecten en een schakelaar waarmee je kan kiezen welk buizengeluid de amp moet voortbrengen/imiteren en kun je kiezen uit alle bekende buizen types (EL84, 6V6, EL34, KT66, 6L6, KT88).

Het allerbelangrijkste van deze ID: Series is dat deze transistor amps het zelfde volume als buizen amps kunnen produceren waardoor ze, volgens Blackstar, ook geschikt zouden zijn om live te gebruiken. Dat is de reden dat de ID: Series de slogan True Valve Power, LOUD as Valve hebben meegekregen.

Jamie Humphries die mij de demo op de MusikMesse gaf heeft ook een demovideo gemaakt waarin hij de verschillende sounds laat horen die je uit de nieuwe Blackstar ID: Series kan halen en er is een video door Blackstar gemaakt hoe de bediening van de ID: Series werkt. Beide videos kan je hieronder bekijken. Check even de blackstaramps.co.uk website voor alle specs en de diverse modellen uit de ID: Series.