Gisteren was de eerste dag van de MusikMesse in Frankfurt en natuurlijk was MusicGear.nl er bij. Dinsdagmiddag waren wij weggereden uit Rotterdam en kwamen rond 6 uur aan in Bad Soden am (Ford) Taunus een plaatsje net buiten Frankfurt. Even een nachtje overnacht in Hotel Rheinischer Hof dat er op de website uitzag als een prachtig hotel in een buitenwijk maar in werkelijkheid naast het station lag en waar onze hotelkamer rook naar zuurkool en zweet. Even de ramen helemaal open en maar even een rondje gaan lopen om het nachtleven van Bad Soden am Taunus in te duiken. Dat ‘nachtleven’ bestaat uit vijf Italiaanse restaurants, een Grieks restaurant, twee Duitse restaurants (maar als we zuurkool hadden gewild hadden we net zo goed in de kamer kunnen blijven) en een moderne bistro waar we twee rib-eye steaks met onbeperkt patat naar binnen hebben geknald.

Terug op de kamer was de zuurkool en zweetgeur stank voor 50% weg waarna ik maar even met mijn aftershave in het rond heb gesprayd. Nog even een voetbalwedstrijd voor de Duitse beker gekeken en toen maar van ellende gaan slapen.

De volgende ochtend vroeg op en even een fijn ontbijtbuffet geplunderd koffers in de auto en richting de Frankfurter Messe gereden. Aangezien we ‘pers’ waren kregen we een prachtige parkeerplek bij de ingang en na wat administratieve handelingen stapte we in een busje dat ons zo’n 800 meter verder naar hal 4 van de MusikMesse bracht. Aangezien we maar één dag bleven hebben we ons beperkt tot hal 4 waar de elektrische (bas)gitaren, versterkers, effectenpedalen, onderdelen en accessoires te zien waren.

Mijn eerste grote muziekbeurs die ik bezocht was de NAMM in Los Angeles maar ik weet dat ik vanaf nu alleen nog maar naar de Messe ga. Alles prima geregeld, super relaxte sfeer, de stands waren iets kleiner dan op de NAMM maar alle nieuwe dingen die daar waren te zien waren ook te zien op de Messe en bovendien hadden een aantal producenten ook nog een aantal primeurs voor de MusikMesse  bewaard.

De komende dagen ga ik op deze website alle nieuwtjes van de Messe laten zien en wil je het allemaal met eigen ogen bekijken zaterdag a.s. is de beurs toegankelijk voor het publiek (± 40 euro p/p) en met een beetje auto (ja wij hebben ook 200+ km p/u gereden) zit je er vanaf Utrecht in 4,5 uur.

Als je gaat vergeet dan niet naar de Vintage hoek te gaan in hal 4.1 achter de enorme Warwick stand want daar kan je een aantal prachtige oude en historische muziekinstrumenten en aanverwante artikelen bekijken. Gelukkig hebben we daarvan de foto’s nog…