Wat: Zakk Wylde Signature Rotovibe
Prijs: Officieel nog niet bekend maar heb prijzen van $ 199,- gezien (± 152,- euro)
Website: jimdunlop.com

In januari al aangekondigd maar nu lijkt hij ook werkelijk op de markt te komen, deze Zakk Wylde Signature Rotovibe van Dunlop.

Deze Limited Edition Zakk Wylde Signature Rotovibe heeft dezelfde ‘intensity’ en ‘speed’ controls en de roterende luidspreker effect van de klassieke Dunlop Rotovibe.

 “Whether it’s to spice up a solo, add an overdubbed color, or just a sound that can inspire songwriting—I’ve had a Dunlop Rotovibe in my pedal board since 1988.” aldus Zakk Wylde. Als je je, nou net als ik overigens, afvraagt wie Zakk Wylde wel niet is dat hij een eigen Rotovibe pedaal van Dunlop verdient, Zakk Wylde is de gitarist in de band van Ozzy Osbourne en  zijn eigen band Black Label Society.

De Rotovibe is een chorus / vibrato-effect dat het roterende speaker geluid kan simuleren dat populair gemaakt werd door Jimi Hendrix en vele anderen.

Door zijn ingebouwde real-time control is het een zeer expressief effect. Het effect werkt als volgt: Kies voor ‘Chorus’ of ‘Vibrato’, stel de intensiteit van het effect in en controleer de snelheid van het effect d.m.v. het bewegen van de pedaal.

Het effect werkt op een Dunlop ECB003 AC-adapter of enkele 9 volt batterij.