Wat: MicVault Studio app
Prijs: gratis versie en uitgebreide versie voor 0,79 euro
Website: iTunes.com

MicVault Studio is een handige app waar drie ‘beroemde’ geluidstechnici Russ Long (o.a. Wilco, Dolly Parton),  Michael Wagener (o.a. Ozzy, Metallica, Queen) en Shane Wilson (Amy Lee, Wes Cunningham) hun favorite microfoon voor het opnemen van diverse instrumenten en vocalen prijsgeven.

Als je bijvoorbeeld het geluid van een ‘Bass Cabinet’ wilt opnemen dan adviseert Russ Long om als je het geluid heel goed wilt opnemen een Heil PR40 te gebruiken, Michael Wagener adviseert een Beyer Dynamic M88 en Shane Wilson een Sennheiser MD421.  

Erg grappig is dat je ook kan aangeven dat je aan een ‘budget’ gebonden bent en dan adviseren de technici om respectievelijk een Heil PR40, Electro-Voice RE20 en een Shure SM57 te gebruiken.

Er zijn microfoon adviezen voor ‘Bass Guitar’, ‘Brass’, ‘Drums’, ‘Guitars’, ‘Keyboards’, ‘Percussion’, ‘Strings’, ‘Vocal’ en ‘Woodwinds’ en die zijn ook weer onderverdeeld in subcategorieën.

De MicVault Studio kan je proberen als gratis versie maar daar van wordt je binnen een minuut of twee helemaal krankzinnig  omdat elke keer er weer een pop-up komt of je de volledige versie wilt kopen. Ben je serieus of hobbymatig bezig met het opnemen van muziek en hecht je waarde aan het oordeel van de drie eerder genoemde technici dan is het de beste besteden 0,79 euro ooit.