Wat: Linear 5 high-performance cabinets van HK Audio
Prijzen:
L5 112X
L5 112XA
L5 112F
L5 112FA
L5 115F
L5 112FA
L Sub 1200
L Sub 1200 A
L Sub 2000
L Sub 2000 A
Website: hkaudio.com

HK Audio, dat bekent staat om zijn perfecte afwerking, getrouwe reproductie van het geluid en uitstekende technische specificaties, heeft onlangs zijn Linear 5 Serie Speaker Cabinets gepresenteerd. Dit modulaire PA systeem bestaat uit een nieuwe reeks passieve en actieve speaker cabinets. Deze nieuwe lijn van high-performance PA speakers sluit perfect aan bij de wensen van de veeleisende muzikanten en DJ’s alsmede PA-verhuur bedrijven.

De speakerkasten zijn gemaakt van meerdere lagen stevig berken multiplex en een berk / MDF hybride houtsoort en zijn bestand tegen de zwaarste ontberingen. Buiten de de robuustheid van de kasten zorgen de gebruikte materialen ook nog voor uitstekende prestatie-verhogende akoestische eigenschappen.

Speakers met deze specificaties zijn meestal zeer hoog geprijsd maar zoals je hierboven kan zien zijn de speakers uit de Linear 5 Serie verrassend betaalbaar.

De Linear 5 Serie bestaat uit vijf verschillende speaker cabinets die allemaal in een active en passieve versie verkrijgbaar zijn. Door de verschillende cabinets te combineren kun je voor elke ruimte en behoefte een perfect PA systeem samenstellen.

Wil je een fullrange systeem? Dan heb je aan slecht L5212 FA units  genoeg. Wilt je meer ‘laag’ toevoegen? Dan kan je nog twee stapelbare Lineaire 5 subwoofers aansluiten voor meer bas.

De Linear 5 zijn ontworpen door het Research & Development van HK Audio dat al 25 jaar ervaring heeft met het ontwerpen van pro audio apparatuur en worden gemaakt in Duitsland.

Door op “Continue reading” te klikken kan je beschrijving van alle verschillende speaker cabinets lezen. Kijk ook op de website van hkaudio.com voor meer specificaties.

L5 112 X / XA
De 12 “/ 1” heeft een multifunctionele behuizing die een heel hoog volume kan voortbrengen (135 dB SPL MAX piek). Met een schakelbaar filter kun je de L5 112 X / XA instellen voor gebruik als ‘top unit’ in combinatie met de Lineare Sub 2000/2000 A.

De L5 112 X / XA functioneert ook prima als monitor waarbij de draaibare 60 ° x 40 ° CD hoorn zorgt voor een geweldige spreiding van het geluid.


L5 112 F / FA
De 12 “/ 1” fullrange top levert de meest krachtige basgeluid in zijn klasse. De L5 112 F / FA heeft een asymmetrische hoorn (60 ° x 90 ° x 55 °) die zo is afgestemd dat hij een perfecte spreiding van het geluid geeft.
De top heeft een schakelbare EQ waarmee je de dynamic respons van de speaker kan aanpassen aan de omgeving waar ‘m wilt gebruiken.

Voor maximaal volume zet je de schakelaar op ‘High Power’. Gebruik je de L5 112 F / FA in een kleine tot middelgrootte ruimte dan kies je voor de “Small Venue” stand. In deze stand geeft de speaker een meer gematigd volume met een opvallend transparant en warm geluid.


L5 115 F / FA
De L5 115 F / FA kan dienst doen als een 1000 Watt stand alone speaker en is net als zijn kleinere broertje de luidste ‘reference speaker’ in zijn klasse.

Net als de L5 FA 112 is de L5 115 F / FA ook uitgerust met een asymmetrische hoorn voor een perfecte spreiding van het geluid. Het geluid van deze speaker is dichtbij heel wijd maar wordt gerichter des te groter de afstand wordt tot de speaker, wat resulteert in een groter bereik. Dit is trouwens ook de perfecte speaker voor iedereen die houdt van een grote vette bas.

L Sub 2000/2000 A
Door dat hij uitgerust is met een ‘sixth-order double bandpass crossover’ is de L Sub 2000/2000 A de perfecte versterking voor de L5 tops. De low-end prestaties in het frequentiebereik tussen de 39 en120 Hz van de L Sub 2000/2000 A  zijn zeer indrukwekkend.

In de L Sub 2000/2000 A zitten twee 12 “high-excursion woofers. De voice coil van deze speaker wordt geleverd met een state-of-the-art koelsysteem en een ‘dual spider suspension’ om de voice coil precies gecentreerd te houden.

Een nieuw ontwikkelde 1200-watt, klasse-D eindversterker stuurt deze luidsprekers aan.

L Sub 1200/1200 A
Deze compacte en lichte woofer wordt geleverd in een bass reflex behuizing en is ideaal om te gebruiken als de PA voor een band. De ‘Powered’ versie huisvest een opmerkelijk efficiënte 1200 watt, klasse-D eindversterker die ook een aangesloten passieve L Sub 1200 kan aansturen.

Doordat de L Sub 1200/1200 A is voorzien van twee zeer gevoelige 10 “woofers levert hij een strakke, pittige bas met veel punch tot in het heel laag tot ongeveer 45 Hz.