Wat: Peavey XXX II gitaarversterker top
Prijs: $ 1199,- (Nederlandse prijs n.n.b.)
Website: peavey.com

Dit is de nieuwe gitaar top van Peavey. De Peavey XXX II is een high gain, high power buizenversterker met heel veel mogelijkheden die gitaristen alles bied van ‘clean’ tot ‘overdrive’ en alles wat daartussen zit.

Deze 3 kanaals (!) 120 Watt versterker kan gebruikt worden met speakers van 16, 8 of 4 Ohm en heeft 4 x 12AX7 preamp buizen en  4 x EL34 (of 6L6GC) power tubes. Door deze specificaties is de XXX II krachtig én zeer veelzijdig.

(klik om te vergroten)

De XXX II heeft twee high-gain kanalen, ‘Rhythm’ en ‘Lead’ die schakelbaar zijn met een footswitch die een active Bas, Mid en Treble toonregeling hebben die de gebruiker de mogelijkheid geven de frequenties met 12 dB te versterken of verzwakken en niet zoals als bij een passive toonregeling alleen maar verzwakken.

De XXX II heeft een effectsloop, een Low Gain en een High Gain input, regelbare Resonance en Presence en een regelbare Noise Gate die alle high-gain noise dempt. Met de Fat schakelaar op de twee high-gain kanalen kan je het geluid nog meer ballen geven.

(klik om te vergroten)

De specificaties van deze Peavey XXX II kan je bekijken op de website van peavey.com of door hieronder op “Continue reading” te klikken.

Specificaties:

 • 120 watts into 16, 8, or 4 ohms (switchable)
 • Four 12AX7 preamp tubes
 • Four EL34 power amp tubes
 • Power amp switchable to use EL34s or 6L6GSs
 • Resonance and Presence controls
 • Three footswitchable channels
 • Clean channel: volume, bass, mid and treble EQ
 • Rhythm channel: gain, volume, bass, mid, treble and FAT switch
 • Lead channel: gain, volume, bass, mid, treble and FAT switch
 • Fully adjustable Noise Gate control on the Rhythm and Lead channels
 • Master volume
 • Footswitchable effects loop with send and return controls
 • Line out with level control
 • Footswitch included
 • Made in the U.S.A.
 • Free extended five-year warranty