Het gitaar en basgitaar merk Jackson presenteerde onlangs de 16 nieuwe gitaren en 2 nieuwe basgitaren uit hun nieuwe X-Series. De gitaren uit de X-serie zijn onder te verdelen in zes verschillende types. Hierboven zie je v.l.n.r. de Jackson Dinky, de King V, de Rhoads, de Soloist, de Warrior en de David Ellefson basgitaar (4 en 5 snarig).

De X-serie (bas)gitaren zijn gebouwd door Jackson met de laatste innovaties en hebben ‘hot humbucking pickups’, ‘compound-radius fingerboards‘ met de bekende shark-fin inlays, tremelo en ‘hardtail’ bridges en een grote verscheidenheid aan verschillende uitvoeringen. De Rhoads en Soloist in ‘Kawasabi Green’ zijn wel de opvallendste uit deze serie.

Meer informatie over de verschillende gitaren uit de X-Serie kan je vinden op de speciale X-serie pagina op de jacksonguitars.com website en in het filmpje hieronder.