Wat: TubeMeister 5 Head van Hughes & Kettner
Prijs: 349,- euro
Website: hughes-and-kettner.com

Als eerste hoe hij ook klinkt, hij ziet er erg vet uit deze nieuwe TubeMeister 5 Head van Hughes & Kettner. De TubeMeister 5 Head heeft als afmetingen 253 x 156 x 149 mm en weegt maar 3,5 kilo. Om deze kleine reus goed te kunnen vervoeren krijg je van Hughes & Kettner er een gratis softbag bij.

Deze eenkanaals buizenversterker heeft een vermogen van 5 Watt en heeft een 12AX7 buis als preamp en een 12BH7 buis voor de eindversterking. Door de ‘drive’ knop om te zetten verandert het geluid (ik citeer de website hughes-and-kettner.com) van ‘clean to mean’.

Erg handig is dat je de TubeMeister 5 ook kan gebruiken als Power Soak en daar wordt mee bedoelt dat je het versterkertje ook rechtstreeks met de Red Box Out XLR aansluiting op je geluidskaart/audiointerface van je computer of mengpaneel kan aansluiten.

Hierdoor kan je het geluid van de voorversterker + eindversterker opnemen zonder dat je een speaker hoeft aan te sluiten en het geluid van de speaker dan weer d.m.v. een microfoon op hoeft te nemen. Wel even de ‘Power Soak’ knop indrukken want een buizenversterker mag je nooit zonder dat je een speaker hebt aangesloten gebruiken anders hij stuk.

Bij deze TubeMeister 5 heeft Hughes & Kettner ook een bijpassend cabinet op de markt gebracht en dat is de TubeMeister 110 Cabinet. Onlangs werd op de NAMM de TubeMeister 5 Combo gepresenteerd en die gaat ongeveer 399,- euro kosten.

Ik ben al in overleg met de importeur van Hughes & Kettner bezig om een demomodel te kunnen lenen dus waarschijnlijk kunnen jullie binnenkort een demo van de TubeMeister 5 Head of combo van The Pick op MusicGear.nl bekijken.