Wat: Epiphone Ed Wilshire Phant-o-matic Antique Ivory en Emerald Green
Prijs: 449,- euro  voor de Antique Ivory versie en 409,- voor de Emerald Green versie
Website: epiphone.com

Hierboven zie je de Epiphone Ed Wilshire Phant-o-matic die door Epiphone i.s.m. gitarist Frank Iero van de band My Chemical Romance is gemaakt. Voor de body koos Frank Iero de body van de bekende Ed Wilshire gitaar en voor de nek, headstock en de pickups deze onderdelen van een Gibson Les Paul, aldus volgens het filmpje op de Epiphone website.

De gitaar schijnt heel licht te wezen en heeft een Rotary VariTone knop waar mee je je gitaargeluid flink kan beïnvloeden.

De Emerald Green versie van de Ed Wilshire Phant-o-matic is een gelimiteerde versie want daar zijn er maar 500 van gemaakt en daar krijg je dan ook nog een gratis Epiphone gigback bij. Je moet wat doen natuurlijk om een gitaar met zo’n kleur kwijt te raken…

In de clip hieronder kan je goed de werking van de Rotary VariTone knop horen omdat die kerel in het filmpje, Jimmy Jackson, even een stukje speelt met de Rotary VariTone knop in alle standen en bypass en nog het een en ander over de gitaar verteld.

De specificaties kan je lezen door onder de clip op “Continue reading” te klikken.

SPECIFICATIONS

Body mahogany
Neck mahogany
Neck Shape 1960s SlimTaper™
Neck Joint Glued-in
Truss Rod Adjustable
Truss Rod Cover 2-Layer (Black/White) with vintage “Epiphone” logo in gold
Scale Length 24.75
Fingerboard Material rosewood with mother-of-pearl block inlays
Fingerboard Radius 12”
Frets 22; medium-jumbo
Nut width 1.68”
Headstock Clipped Ear™ 3-on-a-side with vintage “Epiphone” logo in gold
Neck Pickup Alnico Classic™ humbucker
Bridge Pickup Alnico Classic Plus™ humbucker
Controls Master Volume Control, 6-Position Rotary VariTone™ notch filter. (Position 1: Bypass, Position 2: 5db at 1950hz, Position 3: 12db at 1100hz, Position 4: 16db at 620hz, Position 5: 18.5db at 360hz, Position 6: 21db at 120hz), Momentary KillSwitch™3-way pickup selector with black toggle cap
Binding 2-Layer (Black/White) with vintage “Epiphone” logo in gold
Bridge LockTone™ Tune-o-Matic
Tailpiece StopBar
Hardware Nickel
Machine heads Wilkinson™ vintage style with green keys
Color Antique Ivory