Wat: Digitech iStomp
Prijs: 185,- euro
Website: digitech.com

De Digitech iStomp is een effectenpedaal zonder effect. Je kan een effect aan de iStomp toevoegen door je iPhone, iPad of iPod Touch aan te sluiten, een effect te kiezen en die in de iStomp te laden. Je krijgt twee effecten gratis (de Redline Overdrive en de Totalrecall delay) en andere effecten kan je via de app kopen en die kosten 3,99 euro, 5,49 euro of 7,99 euro per stuk. Die DigiTech Stomp Shop app kan je overigens gratis downloaden uit de iTunes Store. Als je een effect in de iStomp hebt geladen werkt hij precies zoals het echte effect en kun je alle originele parameters van dat effect regelen met de 4 draaiknoppen aan de bovenkant van de iStomp.

Ben je tevreden met het effect dan laat je de pedaal zoals hij is en kan je zelfs de kleur van het LED lampje aanpassen aan de kleur van het effect dat je van de iStomp hebt gemaakt.


Leuk idee en handig maar volgens mij belachelijk duur. Ik zal het proberen uit te leggen. Digitech promoot op de website en in het filmpje dat als je tevreden bent met het effect dat je hebt gekocht je ook een sticker plakt op je iStomp met de naam van het effect. Dus eigenlijk de iStomp vast gebruikt voor één vast effect.

Dus dan koop je het volgende: Een Digitech iStomp die kost 185,- euro en via de DigiTech Stomp Shop app koop je de Death Metal Distortion pedaal software en die kost 3,99 euro. Dus bij elkaar heb je ± 189,- euro uitgegeven.
Als je de echte pedaal koopt, dus met het echte geluid van de pedaal en niet het een nagebootste software versie, kost die originele Digitech Death Metal Distortion pedaal 39,- euro. Dus je kan voor de prijs van één iStomp dus bijna vijf echte Digitech pedalen kopen.

Wat is dan het voordeel? Ik kom er niet uit. Weet jij het wel? Laat het me weten.

Volgens mij een prima idee maar dan moet de iStomp een prijs hebben die ook zo rond de 40,- euro ligt dan betaal je denk ik graag een paar euro voor een nieuw effect. Als je zo’n pedaal als de iStomp koopt dan zouden eigelijk alle effecten gratis moeten zijn. Het vreemde is dat dat wel zo is met de Digitech iPB-10 dus waarom ze nou voor de iStomp voor een andere verdienmodel hebben gekozen is voor mij een raadsel.

Ook erg vreemd is dat je bij het onderstaande filmpje een of andere raar ‘hip’/’gers’ reclame melodietje hoort en totaal geen samples van het geluid van de iStom(p).