Fender Mustang Floor

Wat: Fender Mustang Floor
Prijs: 299,- euro
Website: fender.com

Heel kort door de bocht: De Mustang Floor is eigenlijk een Mustang Combo zonder versterker en speaker en heeft de beste dingen van de Mustang III, IV en V. Alle effecten en gitaarversterker modellen die je kent van de duurdere Mustang  Combo’s zitten nu in een handig multi-effect voetpedaal.

Je kan de Mustang Floor voor allerlei doeleinden gebruiken. Zo kan hij natuurlijk als eerste dienst doen als multi-effect. Maar de Mustang Floor is ook een modeling amp die je rechtstreeks kan aansluiten op een PA systeem (met XLR aansluitingen met regelbaar volume) of op je stereo installatie (met de line-level outputs). Ook kan je door op de AUX-ingang een CD speler of iPod e.d. aan te sluiten en een hoofdtelefoon in te prikken op de Phones ingang meespelen met je favoriete muziek zonder dat je huisgenoten of buren daar van hoeven mee te ‘genieten’. Ook kan de Mustang Floor d.m.v. USB aanlsuiten op je computer en zo het geluid van je gitaar opnemen.

Fender Mustang Floor back connections achterkant aansluitingenDe Mustang Floor heeft negen footswitches en het controlepaneel dat je zou kunnen kennen van de Mustang III. Hij heeft 12 amp modellen, 37 effecten en 100 onboard factory en user presets. Ook deze Mustang werkt natuurlijk met de gratis Fender FUSE software waar je via je computer alle effecten en andere instellingen kan bewerken.

Alle specs kan je vinden door op “Continue reading” te klikken. Een overzicht van een aantal sounds van de Mustang Floor kan je beluisteren in het Japanse (!) filmpje wat je hieronder kan bekijken.

General

Model Name: Mustang™ Floor
Series: Mustang™
Amplifier Type: Digital
Color / Part #:
  • N/A
    230-1060-000

Electronics

Effects Loop: Effects Loop
Inputs: One Input
Auxiliary Input: 1/8″ Aux Input
Headphone Jack: One
Line Out: One Line Out
Speaker Jack: Two Unbalanced Out Jacks (L and R)
Controls: 9 Foot Switches, Preset Access Knob, Amp button, Stomp button, Mod button, Delay button, Reverb button, Utility button, Save button, Exit button

Hardware

Amplifier Depth: 20.5″ (52.1 cm)
Amplifier Width: 8.7″ (22 cm)
Amplifier Height: 3.25″ (82.55 mm)
Amplifier Weight: 9 lbs. (4.08 kg)
Effects: 12 Amp Models, 7 Stomp Effects, 11 Modulation Effects, 9 Delay Effects, and 10 Reverb Effects

Miscellaneous

Unique Features: 100 fully customizable presets with dozens of built-in effects, amplifier models and speaker simulation, full integration with Fender® FUSE™ software for use with computer, dual-mode footswitch buttons for selecting presets in one mode and bypassing effects in second mode, tap/tune footswitch button for tapping in delay times and optional MS-4 four button footswitch (P/N 0080996000) available for additional features.