Box Of Doom zij aanzicht en boven aanzichtWat: Box of Doom
Prijs: 999,- euro B.O.D. Starters Pack
1099,- euro B.O.D. All-in Pack (=Starters Pack + Shure SM-57 microfoon)
Website: boxofdoom.nl

Jij weet net zo goed als ik dat je gitaarversterker pas dat lekkere randje krijgt als alle knoppen op 10 staan. Het is alleen niet heel prettig om op dat volume in de studio of thuis je gitaargeluid op te nemen. Zeker niet als je meerdere ‘takes’ nodig hebt om je gitaarspel 100% perfect op te nemen.

Om je gitaargeluid perfect op te kunnen nemen en toch geen ruzie met de buren te krijgen heb je een aantal apparaten zoals de Koch Dummybox, de Koch Loadbox of de THD Electronics HotPlate Power Attenuators. Deze apparaten sluit je aan op de speakeruitgang van je versterker en dan maken deze apparaten er een signaal van dat je zo in je mengpaneel kan prikken. Dus wel de karakteristieken van je versterker maar niet het volume. Een goede oplossing maar veel puristen zweren toch bij het opnemen van het  gitaargeluid door een microfoon voor een gitaarspeaker te zetten. Om dat te kunnen doen op vol volume is er nu de Box of Doom.

De Box of Doom is eigenlijk een hele kleine geluidsdichte studio met daarin een Celestion 60 watt G12 Vintage 30 speaker (die normaal ook in heel veel speakers en combo’s zit) en de ruimte om één of twee microfoons te plaatsen. Je sluit de speaker uitgang van je versterker aan op de Box Of Doom (onderste aansluiting op het plaatje links) en je plaatst en richt je microfoons op de ingebouwde speaker en sluit de microfoonuitgang aan op je computer of mengpaneel, klep dicht en de opname kan starten. Hoe hard je ook speelt het geluidsniveau is zo laag dat je gewoon in je huis kan opnemen.

Erg slim is het feit dat je niet vast zit aan die Celestion Vintage 30 speaker maar deze er zo uit kan trekken en vervangen door een Celestion G12H 70th anniversary, G12M Greenback of een G12T-75. Als je jouw Box Of Doom bestelt kan je overigens ook meteen kiezen voor één van de 3 andere speakers.

Deze speaker zijn trouwens ook allemaal tegen meerprijs (resp. 135,- , 135,- en 125,- euro) inclusief paneel los te koop bij Box Of Doom. Bij Box Of Doom kan je ook flightcases bestellen om de speakers inclusief paneel veilig in op te bergen en brengen ze zelfs binnenkort een flightcase op de markt met alle drie de speakers er al in voor 625,- euro. Ook zijn de mannen van Box Of Doom bezig met een versie voor bas en die schijnt later dit jaar uit te komen.

De Box Of Doom kost 999,- euro heeft dus standaard die Celestion V30 speaker en krijg je er zwanenhalzen en microfoon aansluitkabels bij. De Box Of Doom standaard leverbaar in zwart of wit maar kan je ook helemaal laten personaliseren zoals ze bijvoorbeeld voor The Voice of Holland hebben gedaan.