Wat: JTM1 50th Anniversary 1 Watt Series
Van: Marshall
Prijs: Head 750,- euro en combo 795,- euro (Bruto Adviesprijs)
Website: marshallamps.com

Om het 50 jarige bestaan van Marshall te vieren gaat het bedrijf in het komende jaar vijf verschillende 1 Watt heads en combo’s uitbrengen. De eerste uit de serie is de 1960s JTM1, de tweede wordt de 1970s JMP1 (maart), de derde wordt de 1980s JCM1 (juni), de 1990s DSL1 verschijnt in september en de 2000 JVM1 verschijnt in december van dit jaar.

De 1960s JMT1 wordt met de hand gemaakt in de fabriek van Marshall in Bletchley in Engeland. De JTM1 head en combo zijn 1 Watt buizenversterkers met zeer simpel bedieningspaneel. Er is een Loudness (Volume) en een Tone knop en een aan en uit schakelaar en dat is het.

Ondanks de versterkers maar 1 Watt zijn, kunnen ze waarschijnlijk toch zo veel kabaal maken dat er een Low Power Switch op moest gemaakt worden waarmee je het output 1 Watt naar 0,1 Watt kan veranderen. De JMT1 is helemaal uitgevoerd in ‘Era correct cosmetics’ inclusief het ‘block’ Marshall logo en JTM details en styling en wordt hij aan het eind van het productieproces voorzien van een ‘Commemorative 50th Anniversary rear panel plaque’ dat er voor mij uitzien als een veredelde sticker…

Op het internet ging het gerucht dat er van alle modellen maar 500 op de markt zouden komen maar daar vind ik niets van terug op de Marshall website. Wel is er te lezen dat de 1 Watt heads en combo alleen in 2012 te koop zullen zijn dus dat betekent dat je er voor die 2000 JVM1 die in december uitkomt wel heel snel bij moet zijn.

Specificaties kan je lezen door op ‘Continue reading’ te klikken.

All-valve design:
– 2 x ECC83 (aka 12AX7) pre-amp valves
– 1 x ECC82 (aka 12AU7) power valve

• Authentic JTM era Tone
• Loudness (Volume) and Tone controls
• Low Power switch on the rear panel – a “neighbour friendly” feature that drops the output down from 1 Watt to 0,1 Watt
• Celestion 10″ speaker in JTM1C combo
• 8 & 16 Ohm speaker outputs
• Era correct cosmetics, including ‘block’ Mashall logo JTM detail and styling
• Commemorative 50th Anniversary rear panel plaque.