In Hal D van de NAMM kwam ik langs de stand van de Molecule Drum Company. Ik had een aantal foto’s gemaakt en er was al een glimp van een drumstel van Molecule Drum Company te zien in de fotoserie van de NAMM 2012 die ik eerder deze week op deze website zette maar ik kan me heel goed voorstellen dat je toen niet naar het drumstel hebt gekeken.

Het drumstel van Molecule heeft een heel eigen geluid (hard en rond) en ziet er uit alsof het gemaakt is van grote snoeppotten. Zoals Molecule het zelf omschrijft op de website “Our one of a kind, patented, sphere shaped drum design delivers a world class “pre EQ’d” “pre compressed” sound with great tone, resonance and projection”. Tommy Lee, Billy Cobham, Matt Sorum (o.a. Guns N’ Roses en Velvet Revolver), Max Weinberg (E Street Band) en Lenny Kravitz lopen er helemaal mee weg dus het moet toch wel iets zijn.

Meer informatie over Molecule Drum Company en hun opvallende drumstellen kan je vinden op de website moleculesdrumcompany.com.