Fender presenteerde op de NAMM een aantal nieuwe versterkers waaronder deze twee Pawn Shop Special Amplifiers de Greta en de Excelsior.

Greta
De Greta is waarschijnlijk de meest bijzondere Fender amp ooit en ziet er uit als een oude radio. De Greta is een 2 Watt buizen (!) tabletop versterkertje met een 4 inch speakertje er in. De Greta is ongeveer 17 x 25 x 18 cm groot en weegt net geen 4 kilo.

De Greta heeft een 12AT7 output buis en 12AX7 preamp buis en als je ‘m met de ‘Line Out’ uitgang op een andere versterker aansluit kan de Greta dienst doen als pre-amp. De Greta kan een groot scala aan ‘sounds’ produceren van ‘clean’ tot ‘overdrive’ maar allemaal natuurlijk op een laag volume. Ook kun je op de AUX IN ingang een iPod of andere externe bron aansluiten en via de Greta laten horen.

De Greta gaat rond de 199,- euro kosten en is binnenkort (vanaf ± 15-02-2012) verkrijgbaar.


Excelsior
Ook een bijzondere versterker is de Excelsior amp van Fender. De Excelsior is een 13 Watt versterker met een 15” Special Design speaker. Hij heeft een afmeting van ongeveer 53 x 50 x 23 cm en weegt ongeveer 15 kilo. De Excelsior heeft twee 6V6 output buizen en twee 12AX7 preamp buizen.

De Excelsior heeft 3 verschillende inputs namelijk ‘guitar’, ‘microphone’ en ‘accordion’ (!!!) met voor elk instrument een geoptimaliseerde ingang. Ook heeft de Excelsior een tremelo die in snelheid instelbaar is, een “Bright/Dark” schakelaar (voor meer hoog of meer laag) en een volume knop. Ook is het mogelijk om de Excelsior los te koppelen van de interne speaker en ‘m te gebruiken om een externe speaker aan te sturen.

De Excelsior gaat rond de 299,- euro kosten en is binnenkort (vanaf ± 15-02-2012) verkrijgbaar.

Bekijk hieronder de Twee video’s van Fender over de Greta en de Excelsior en klik op ‘Continue reading’ onder de video’s om de specs te lezen. Meer informatie over de Pawn Shop Special Amplifiers kan je vinden op de Fender website.

SPECIFICATIONS

 

Specificaties Greta:
Amplifier Type:
Tube
Speaker: 4″ Special Design Speaker
Impedance: 8 Ohms
Power Tubes: 1 x 12AX7, 1 x 12AT7
Inputs: One Input
Controls: Volume, Tone
Auxillary Input: 1/8″ Auxiliary Input Jack
Speaker Jack: One External Speaker Jack
Line Out: One 1/4” Line Out
Height: 6.75″ (17.1 cm)
Width: 10″ (25.4 cm)
Depth: 7.25″ (18.41 cm)
Weight: 8.7 lbs. (3.95 kg)

Unique Features:
2 Watts of output power, One 12AT7 output tube, One 12AX7 preamp tube, 4″ Special Design speaker, VU meter with “CLEAN to OVERLOAD” indicator, Volume and Tone controls, 1/4″ instrument input, 1/4″ line out (for using as a preamp with another amplifier), 1/4″ speaker out (for using with an external speaker enclosure), 1/8″ AUX input (for hi-fi tube amplification of external music playback device; Instruments may be played simultaneously with recorded music)

Specificaties Excelsior:
Amplifier Type: Tube
Speaker: 15″ Special Design Speaker
Impedance: 8 Ohms
Power Tubes: 2 x 6V6
Inputs: GTR Input, MIC Input, ACCORDION Input
Controls: Volume, Tremolo, Bright/Dark Switch
Height: 21″ (53.34 cm)
Width: 19.5″ (49.5 cm)
Depth: 9″ (22.9 cm)
Weight: 33 lbs. (15 kg)

Unique Features:
13 Watts of output power, Two 6V6 output tubes, Two 12AX7 preamp tubes, 15″ Special Design speaker, GTR, Microphone, and Accordion inputs, each with individually optimized circuitry, Bottom-loaded primary chassis wit, top-loaded control chassis for low noise and operating convenience, Volume control, Tremolo with speed control, Treble/Bass tone switch, 1/4’’ speaker plug may be disconnected to use Excelsior with an 8-ohm, 15W minimum, external speaker enclosure