Een tijdje geleden schreef ik dat op de NAMM groot nieuws van Line 6 te verwachten was. Sterker nog er werd gesproken over “the most significant product announcements in the history of the company”. Net zoals een aantal nieuwsgierige lezers dacht ik dat hier om een nieuw product voor gitaar zou gaan maar niets bleek minder waar. Op de NAMM presenteerde Line 6, op een zeer indrukwekkende manier, hun nieuwe modulair PA systeem bestaande uit de StageSource L3t en L3s speakers en de StageScape M20d mixer.

Achter deze ‘Live Sound’ producten van Line 6 zit een interessante gedachte, dit is namelijk een PA systeem dat meegroeit met een muzikant/band tijdens hun hele carriere zodat ze niet steeds een hele nieuwe PA hoeft te kopen als ze op grotere podia komen te staan of met meer personen gaat optreden, je koopt dan namelijk er gewoon een paar nieuwe speakers bij en/of de StageScape M20d Mixer.

Als singer/songwriter heb je bijvoorbeeld meer dan genoeg aan de StageSource L3t een speaker die qua functionaliteit mij erg aan het Bose L1 Systeem doet denken. Deze 1400 Watt 3 weg speaker heeft z.g.n. Smart Speaker Modes waardoor je kan kiezen welk instrument je met de L3t gaat versterken waarna de speaker het gekozen instrument op de beste manier laat horen. Ik heb tijdens de demonstratie gehoord hoe een akoestische gitaar werd ingeplugd en wat het klank verschil was tussen de standaard stand en de ‘Acoustic Guitar’ stand en dat verschil was verbluffend. Ook zit op de L3t een geïntegreerde multi-kanaalsmixer met effecten waardoor je twee microfoons of instrumenten kan aansluiten op de StageSource L3t en ook bijvoorbeeld een iPod of een CD speler op de ook aanwezige AUX ingang.

Ook erg bijzonder op de StageSource L3t is de 12-band feedback suppression (waarmee je 12 verschillende frequenties die feedback kunnen veroorzaken op de plek waar je speelt kan elimineren) en de interne accelerometer waardoor de L3t zelf weet dat hij verticaal of horizontaal (als Floor Monitor) gebruikt wordt en dan ook zich als speaker of een floor monitor moet gaat gedragen.

Ga je naar een tijdje op grotere podia spelen dan koop je er nog een aantal L3s speakers en de StageScape M20d mixer waarmee je de PA compleet maakt en met de speciale L6 Link aan elkaar koppelt. De mixer heeft een aantal geweldige features, zo kan je als je alle muziekinstrumenten hebt ingeplugd een nummer opnemen in de mixer en dan dit afspelen terwijl je bandleden in de zaal je aanwijzingen geven om de mix te verbeteren. Speel je een aantal keer per maand in dezelfde tent? In de StageScape M20d mixer kan je alle ‘mixen’ die je hebt gemaakt opslaan en met een druk op de knop te voorschijn toveren.

Je begrijpt denk ik wel dat ik op deze website niet de hele complete uitleg kan geven van deze nieuwe Line 6 producten. Ben je geïnteresseerd in deze nieuwe producten van Line 6 kijk dan even naar de het filmpje hieronder over de StageScape M20d mixer of op de website van Line6.com.