Wat: OR50H
Van: Orange
Prijs: n.n.b.
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: orangeamps.com (nog geen product pagina)

Deze weken voor en tijdens de NAMM zullen heel nieuwe producten gepresenteerd worden. MusicGear.nl vindt signaleren van zo veel mogelijk nieuwe producten belangrijker dan een hele lange artikelen schrijven van een paar producten en daarom zullen deze weken de artikelen korter zijn en doorverwijzen naar de productpagina’s voor meer informatie.

In 2008 vierde hun 40ste verjaardag door een bepekt aantal OR 50H versterkers uit te brengen. N.a.v. van de enorme vraag naar deze versterker heeft Orange besloten de OR50H opnieuw uit te brengen en te presenteren op de NAMM 2012.

In 1972 lanceerde Orange een versterker die hun geluid gedefinieerd. Het werd de ‘Pics Only’ genoemd vanwege de afwezigheid van tekst, in plaats daarvan waren er afbeeldingen van de functies van de knoppen afgebeeld op de voorplaat van de versterker. Deze OR50H is een duidelijke verwijzing naar deze ‘vintage legende’ door de manier waarop hij gebouwd is, het geluid (blues en rock) en zelfs zijn uiterlijk.

Kijk hieronder voor de specificaties:

Featuring a traditional single channel with a three stage gain section, the real weapon in the OR50’s arsenal is the HF Drive control. This is two controls in one! As you turn the control clockwise you will hear the power amp presence increase while adding an extra dimension of power amp gain. Along with a foot-switchable master volume, this is truly one of the most versatile single channel amps ever created. The new OR15H offers an alternative specification for those looking for a 15 watt Class A guitar amp, still delivering the vintage Orange tone and for the first time offering the Pics only styling in a smaller package.

Specifications OR50H 

Single Channel

Foot Switchable Master Volume/Attenuator

Three Band EQ

HF Drive Control with Boost

3 Stage Gain section

Classic 2 x EL34 valve configuration

2 x 12AX7

50 Watts RMS

Chassis mounted hand wired power valve socketsSpecifications OR15H 

Single Channel

Three Band EQ

HF Drive Control with Boost

3 Stage Gain section

Classic 2 x EL84 class A valve configuration

3 x 12AX7, 1 x 12AT7

15 Watts RMS