Wat: Signature #4 Jim Root Terror Head and Cab
Van: Orange Amps
Prijs: n.n.b.
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: orangeamps.com

Deze weken voor en tijdens de NAMM zullen heel nieuwe producten gepresenteerd worden. MusicGear.nl vindt signaleren van zo veel mogelijk nieuwe producten belangrijker dan een hele lange artikelen schrijven van een paar producten en daarom zullen deze weken de artikelen korter zijn en doorverwijzen naar de productpagina’s voor meer informatie.

Orange amps heeft gisteren bekend gemaakt dat ze op de NAMM de nieuwe Signature #4 Jim Root Terror Head en Cab gaan lanceren die i.s.m. deze beroemde gitarist is ontwikkeld. Voor de mensen die Jim Root niet kennen, Jim Root is de gitarist van Stone Sour en Slipknot.

De Signature #4 Jim Root Terror Head is gemodelleerd naar het ‘Dirty Channel’ van de amp die Jim Root gebruikt in de studio en op toernee: De Orange Rockerverb 100.

Deze all-tube, 15-watt versterker (1 x 16 Ohm en 2 x 8 Ohm Outputs en schakelbaar tussen 15 en 7 Watt) heeft veel meer in zijn mars dan alleen high gain rock en metal. Met de 3-bands EQ kan je van alles uit de versterker halen, vintage rock, blues en nog veel meer kan je uit deze Terror Head halen. De toevoeging van een tube-driven FX loop geeft je nog meer mogelijkheden.

De Signature #4 Jim Root PPC212 Cab is samen met de Terror Head ontwikkeld om precies het volle geluid van Jim Root te kunnen evenaren. De nieuwe cab is afgewerkt in zwart vinyl met een speciaal ontwikkelde zwarte versie van het Orange ‘basketweave’ speakerdoek en is voorzien van het Signature #4 plaatje op de voorkant. Door het closed-back ontwerp heeft de speaker een ‘tight bottom end’ waardoor hij het kenmerkende geluid van Jim Root heeft.

Meer informatie over de Signature #4 Jim Root PPC212 Cab kan je vinden op de website van orangeamps.com.