Wat: Johnny Marr Jaguar Signature Model Guitar
Van: Fender
Prijs: n.n.b.
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: fender.com

Johnny Marr is natuurlijk het meest bekend als gitarist van één van de belangrijkste Engelse bands, The Smiths. Maar buiten The Smiths speelde hij ook in bands als The The, Electronic, the Pretenders, Johnny Marr and the Healers en is hij te horen op bijvoorbeeld The Right Stuff van Brian Ferry. Tegenwoordig speelt hij bij Modest Mouse en the Cribs.

Fender heeft Johnny Marr geëerd met een  Fender Johnny Marr Jaguar Signature Model Guitar en deze gitaar heeft een aantal bijzondere kenmerken zoals (geen zin om het allemaal te gaan zitten vertalen hoor…):

  • Custom-wound Bare Knuckle Johnny Marr single-coil neck and bridge pickups.
  • Custom-shaped maple neck based on Marr’s 1965 Jaguar, with vintage-style truss rod, lacquer finish and Marr’s signature on the front of the headstock.
  • Four-position blade-style pickup switch mounted to the lower-horn chrome plate (bridge, bridge and neck in parallel, neck, bridge and neck in series).
  • Two upper-horn slide switches (universal bright and pickup switch position four bright).
  • Jaguar bridge with Mustang saddles, nylon bridge post inserts for improved stability, chrome cover and vintage-style floating tremolo tailpiece.
  • “Taller” tremolo arm with arm-sleeve nylon insert to prevent arm swing.

Andere bijzondere kenmerken zijn onder meer de klassieke Jaguar 24-inch scale, 7,25-inch radius palissander toets met 22 vintage style frets, master volume en toonregeling, drie-laags slagplaat (wit-zwart-wit) en chrome hardware.

Als accessoires krijg je bij deze gitaar een custom case met blauw velours interieur, een gitaarband, kabel en flatwound snaren. De Fender Johnny Marr Jaguar Signature Model Gitaar is verkrijgbaar in Olympic White (zie hierboven) en Metallic KO maar daar is nog geen afbeelding van beschikbaar. Metallic KO is een opvallende oranje kleur afgeleid van de vervaagde Candy Apple Red finish van een van Marr’s favoriete jaren 60 Fender modellen.