Wat: iO4 USB audio interface
Van: Alesis
Prijs: 149,- euro
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: alesis.com

De iO4 is een compacte audio recording interface om thuis of in een (portable) studio setup te gebruiken. Deze 4 (!) kanaals USB interface werkt plug and play met Mac en Windows computers en geeft je de mogelijkheid om in de 16-bit stand 4 kanalen tegelijker tijd op te nemen en in de 24-bit stand 2 kanalen.

De iO4 heeft 4 input kanalen elk met XLR microphone aansluiting, een 1/4 inch jack voor line/gitaar en een 1/4 inch jack aansluiting om externe effecten op aan te sluiten, bovendien kan elke microfoon aansluiting worden voorzien van 48-volt phantom stroom.

De iO4 heeft hoge kwaliteit analoog-naar-digitaal en digitaal-naar-analoog converters en heeft 2 x 2 monitor uitgangen zodat je een extra paar monitors kan aansluiten of het geluid naar een externe effecten processor kan doorsturen. De iO4 heeft ook een MIDI In en Out jacks.

Bij de iO4 krijg je een gratis versie van de Steinberg Cubase LE digtal audio workstation (DAW) software dus je kan meteen aan de slag om je nummer 1 hit op te nemen.