Wat: OPC
Van: Orange Amps
Prijs: Dual Core i3  vanaf ± 950,- euro / Quad Core i5 vanaf ± 1.125,- euro / Quad Core i7  vanaf ± 1.215,- euro
Waar: orangeamps.com
Website: orangeopc.com

Ik schreef al eerder een artikel over de Orange OPC een Orange ‘amp’ waar ook PC in zit. Nu is er weer nieuws van het OPC front want er zijn nu drie verschillende versies van de Orange OPC op de markt gekomen. Ook heeft Orange de prijzen kunnen verlagen omdat Orange de OPC alleen nog verkoopt via de webshop van orangeamps.com en dus niet meer via de winkel. Een mooi staaltje van ‘Cut the middleman’ dus.

Het verschil tussen de drie versies is de processor die in de computer zit. Er is een Dual Core i3 versie, een Quad Core i5  en een Quad Core i7 en je kan kiezen of je 4, 6 of 8 GB RAM neemt. Op alle drie de versies is Windows 7 Home Premium geïnstalleerd en ze hebben allemaal een 500 GB hardisk (beetje weinig lijkt mij). Je kan je gitaar rechtstreeks aansluiten op deze OPC en  is hij met zijn 2 x 6,5 inch speakers een leuke versterker om thuis mee te oefenen. Ook heeft de OPC een  een OPC instrument interface (met 7.1 surround en S/PDIF aansluiting), 2 HDMI poorten, 5 x USB 2.0 en 2 x USB 3.0, Wi-Fi en krijg je er een berg aan software bij (o.a. IK Multimedia Amplitude 3 + AmpliTube Orange, PreSonus Studio One Orange Edition en Toontrack EZ Drummer Lite).

Meer informatie over de Orange Amps OPC’s kan je vinden op orangeopc.com en in het filmpje hieronder van MusicRadar.com dat je hieronder kan bekijken.