Wat: AcousticLink Guitar Recording Pack
Van: Alesis
Prijs: 39,- euro (eind december 2011 in de winkel)
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: alesis.com

Wil je met maar een kleine investering toch makkelijk en met hoge kwaliteit je gitaar of basgitaar kunnen opnemen op je computer dan moet je even naar deze AcousticLink Guitar Recording Pack van Alesis kijken. Voor maar 39,- euro krijg je een single-coil guitar pickup voor het opnemen van een akoestische gitaar, een gitaarsnoer (met ingebouwde analog-to-digital conversie om opnames te kunnen maken met CD kwaliteit) met aan één kant een USB aansluiting en Cubase LE software.

Heb je een elektrische gitaar dan kan je de het gitaarsnoer (van 6 meter) aan de ene kant inpluggen in je elektrische (bas)gitaar en aan de andere kant op een USB aansluiting van  je computer. De AcousticLink werkt buiten met de meegeleverde Cubase LE software ook prima samen met GarageBand, ProTools of Studio One. Heb je een iPad en een Apple USB Adaptor dan kan je de AcousticLink ook rechtstreeks aansluiten op je iPad.

Hieronder zie je een filmpje waarin een korte uitleg van de Alesis AcousticLink gegeven wordt door de dame van Alesis op de Summer NAMM van 2011. Als ik ‘r zie op de Winter NAMM van 19 t/m 23 januari 2012 dan maak ik een foto van ‘r…