Wat: Mini 3 CL
Van: Vox
Prijs: 99,- euro.
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: voxamps.com

Vorige week schreef ik een stukje over de nieuwe Fender Mustang Mini en aan die Mustang Mini moest ik denken toen ik deze Vox Mini3 CL zag. Maar dat is eigenlijk niet eerlijk want de Vox Mini 3 bestaat al langer dan de Mustang Mini. Nieuw aan deze ‘CL’ versie is de Classic look, de Mini 3 was namelijk  al verkrijgbaar in het wit, zwart en groen maar dus nu ook in de klassieke Vox uitvoering.

De Vox Mini 3 heeft 3 Watt muziekvermogen en heeft een 5″ speakertje. Hij kan 10 amps nabootsen met d.m.v. Amp Modeling (Boutique Clean, Black 2×12, Tweet 4×10, AC15, AC30TB, UK ’70S, UK ’80S, UK ’90S, Cali Metal en US Higain), kan je kiezen uit vier ‘effects’ (Compressie, Chorus, Flanger en Tremelo) en heb je de keuze uit vier Delay/Reverb standen (Analog, Tape Echo, Spring en Room). Ook is er een Gain, Tone en Master knop om het geluid precies zo te kunnen afstellen hoe jij het wilt hebben.

De Vox Mini 3 een tuner, een hoofdtelefoon- en een microfoonaansluiting. Met de ‘Trim’ knop kan je het volume van je microfoon regelen en met de ‘Dly/Rev Send’ knop delay of reverb aan je microfoongeluid toevoegen. Ook kan je de Modeling schakelaar op ‘Line’ zetten waardoor je een signaal onvervormd kan laten horen zodat je ook bijvoorbeeld een keyboard (of een via de AUX ingang aangesloten MP3 speler of een andere muziek bron) kan versterken met de Vox Mini 3. De Mini 3 werkt op batterijen of op netvoeding met de meegeleverde adapter. Je krijgt er ook nog een draagband bij om ‘m nog ‘portabler’ te maken. Check even die clip hieronder voor een overzicht van de mogelijkheden van de Mini 3.

Op dit moment ben ik een test aan het voorbereiden van verschillende Mini Amps zoals de Mini 3 en de Mustang Mini maar ook van nog kleinere modellen op MusicGear.nl dus blijf deze website volgen voor meer Mini Amp nieuws.