Wat: Scarlett 2i2 USB-Audiointerface
Van: Focusrite
Prijs: 139,- euro
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: focusrite.com

De kerst staat voor de deur en ben je opzoek naar een goede audioInterface voor je computer dan zou ik als ik jou was deze Focusrite Scarlett 2i2 USB-Audiointerface op je verlanglijstje zetten.

Zoals bij bijna elke interface kan je aan de voorkant een microfoon, (bas)gitaar en/of een andere geluidsbron aansluiten maar hier gebeurt dat d.m.v. de speciale ‘Neutrik XLR/¼” TRS Jack Combo’ aansluitingen. Op deze combi  aansluitingen van kanaal 1 en 2 kan je dus een XLR plug aansluiten maar ook gewoon 1/4 inch jack plug.

De Focusrite Scarlett 2i2 USB-Audiointerface heeft een aantal bijzondere kenmerken waaronder een tweetal Focusrite microfoon voorversterkers, de z.g.n. LED Gain Halos, ringen die om de ‘Gain’ knoppen zitten die groen, oranje en rood kleuren naar mate het input signaal harder wordt en de Direct Monitor knop waarmee je meteen je input signaal zonder tussenkomst van je computer kan beluisteren

De Scarlett 2i2 kan opnames maken met een 96 KHz, 24-bit kwaliteit, sluit je met USB rechtstreeks aan op je Windows of Mac computer en is zelfs Mac Lion voorbereid. Ook heeft hij 48V Phantom power, een hoofdtelefoon aansluiting en wordt geleverd met Ableton Live Lite 8 en Focusrite Scarlett plug-in suite. Die Focusrite Scarlett plug-in suite is een softwarebundel die bestaat uit een aantal professionele plug-ins voor Compressie, Gating, EQ en Reverb om mee op te nemen en te mixen.

Meer informatie over de  Scarlett 2I2 USB-Audiointerface kan je vinden op de website focusrite.com of in het zeer goede (en geweldig klinkende) YouTube filmpje hieronder.