Wat: Kilo Bass Amplifier
Van: Hartke
Prijs: 1043,- euro (adviesprijs)
Waar: (online)Muziekwinkels
Website: hartke.com

Ik schat zo in dat je buren denken dat er een metrotunnel onder hun huis wordt gegraven als je deze Hartke Kilo op standje 10 in je woonkamer zou proberen. Dit basstop monster heeft een vermogen van 500 Watt (2 ohm) per kanaal in de stereo stand en 1.000 Watt (4 ohm) in de ‘bridged mono mode’. Om je basgeluid precies te kunnen maken zoals jij het wilt hebben heeft deze klasse A buizen versterker (met (3 x 12AX7 buizen) alle denkbare knoppen en schuifjes. Er zijn namelijk een 10-bandsequalizer aanwezig, een regelbare ‘Hartke Bass Attack Tube Overdrive’, ‘Deep’ en “Bright’ schakelaars, een regelbare compressor en de onvermijdelijke en altijd handige ‘Bass’, ‘Mid’ en ‘Treble’ knoppen.

De Kilo Bass Amplifier heeft een stereo effectsloop en, dat vind ik dan weer heel handig, een Tuner Output aan de voorkant en de achterkant. Hij heeft mega veel uitgangen zoals je in het onderstaande filmpje kan bekijken waaronder een gebalanceerde XLR output en heb je twee aansluitingen om een footswitch aan te sluiten voor aan en uitzetten van de Overdrive en Mute en het schakelen tussen de EQ en de Effectsloop.

Meer informatie over de Hartke Kilo Bass Amplifier kan je vinden op de website van hartke.com. Ook kan je het hieronder filmpje bekijken dat gefilmd is (duidelijk weer eens zonder statief…ik wordt daar zo moe van…) op de MusikMesse begin van dit jaar van een iets afwijkende versie van de Kilo.