Wat: Mustang Mini
Van: Fender
Prijs: 119,- euro
Waar: (online)Muziekwinkels (binnenkort leverbaar)
Website: fender.com

(klik op de afbeelding om 'm te vergroten)

Een van de meest verkochte versterkers op dit moment zijn de versterkers uit de Mustang serie van Fender. Ik heb een tijdje geleden zelf de Mustang II gekocht en als je er niet veel van verwacht dan valt hij enorm mee.
Nou ben ik zelf nogal nieuwsgierig van aard en handig met het uit elkaar halen van apparaten dus binnen een week kon ik de verleiding niet meer weerstaan en had ik mijn splinternieuwe Fender Mustang II uit elkaar geschroefd. Toen kwam ik er achter te dat het vooral een leeg kistje is met een speaker en een printplaatje zoals je hiernaast op de foto kan zien. Je snapt ik kan ook niet wachten om deze nieuwe Mustang Mini uit elkaar te schroeven te testen zeker gezien we pas een andere ‘kleine’ versterker hebben getest de Lunchbox van ZT amps.

Zoals jezelf ook waarschijnlijk wel had bedacht is de Mustang Mini ook meteen de Mustang met de minste opties. Zo mist hij t.o.v. mijn Mustang II bijvoorbeeld een Bass knop, een Modulation Select knop en is het geen Solid State versterker maar een Digitale Versterker. Bovendien heeft hij maar een 6,5″ speaker terwijl de Mustang I een 8″ speaker heeft en de modellen vanaf de Mustang II een 12″ speaker. Daarentegen heeft hij net als mijn Mustang II gewoon 24 presets aan boord, een Footswitch aansluiting, een hoofdtelefoon aansluiting, een AUX ingang, een (beperkt) stemapparaat en een USB aansluiting. Door deze USB aansluiting kan je ‘m gewoon net als alle andere Mustang versterkers op je computer aansluiten om zo d.m.v. de Fender Fuse software de presets aan te passen. De Mustang Mini kan je alleen in tegenstelling tot andere Mustang versterkers niet gebruiken als audio interface.
De Fender Mustang Mini is door zijn afmetingen (17 x 24 x 24 cm), zijn handgreep en het feit dat hij niet alleen werkt op netstroom maar ook op 6 ‘C’ batterijen zeer geschikt om je familie, vrienden en buren horendol mee te maken op vakantie of in de tuin.

Meer informatie over de Fender Mustang Mini kan je vinden op de website van Fender.com of door het belachelijk slechte filmpje hieronder te bekijken. Let vooral op het geweldige accent van de cameraman met de nog al onvaste hand (hé, klv400, je hebt al voor 29,- euro een statief voor je camera, shakey, ik wordt helemaal zeeziek van je camerawerk!) en het geweldige (kuch, kuch) gitaarwerk.

p.s. Mocht een van de lezers van MusicGear.nl iemand kennen bij Fender zou je dan even kunnen zorgen dat die contact met ons opneemt want ik wil graag deze Mustang Mini en andere producten van Fender testen maar wij krijgen maar geen reactie van Fender.