Wat: MiC
Van: Apogee
Prijs: 179,- euro (richtprijs)
Waar: (online)Muziekwinkels (leverbaar vanaf januari 2012)
Website: apogeedigital.com

Groot nieuws vandaag van Apogee, want vandaag presenteerde ze de Mic. De MiC is een USB condensator microfoon waarmee je met studio kwaliteit kunt opnemen op je iPad, iPhone en volgens de website van Apogee ook met je ‘Mac’ maar wat ze daar mee bedoelen snap ik niet zo. Het stekkertje wat je hierboven namelijk ziet en wat je op je dock connector van je iPad of iPhone kan aansluiten past natuurlijk niet op je Mac computer en of je de MiC dan ook met een USB stekker op je Mac kan aansluiten wordt niet vermeld, maar dat zal dan wel het geval zijn.

De Mic is niet groot namelijk zo’n 4 x 11 cm (ongeveer zo groot als een iPhone) wat je dus instaat stelt om de MiC altijd mee te nemen en overal waar je maar wilt opnames te maken. De MiC is ontworpen om te gebruiken om opnames te maken van (akoestische) instrumenten maar is ook prima te gebruiken voor interviews, podcasts en  voice overs. De MiC werkt prima samen met Garageband op je iPad en met de JAM Apogee’s het gitaar interfaceje van Apogee. Als je de MiC wilt gebruiken hoef je geen drivers of andere software te installeren, inpluggen en je kan meteen beginnen met opnemen. Meer informatie over de MiC kan je vinden op de speciale pagina over de MiC op de apogeedigital.com website.