Wat: Ltd. Edition ES-345
Van: Epiphone
Prijs: 498,- euro
Waar: (online)Muziekwinkels (binnenkort leverbaar)
Website: gibson.com

Deze Ltd. Edition ES-345 is een re-issue van de ES-345 die in 1959 op de markt kwam en meteen een geliefd instrument werd van rockers en blues muzikanten door zijn schitterende uiterlijk en geweldige geluid.

Als je deze gitaar bekijkt vallen je 3 dingen meteen op, namelijk de goudkleurige Bigsby B70 Vibrato, de goudkleurige Alnico Classic Humbucker (Alnico V) pickups in de brug en nek positie en het VariTone Notch Filter. Met dat VariTone Notch Filter kan je verschillende verschillende ‘sounds’ uit deze ES-345 halen. De Varitone heeft 6 standen, waardoor je in combinatie met de ‘3 position troggle switch’ totaal 18 verschillende sounds uit deze gitaar kan toveren. (Kijk voor een complete uitleg van alle standen en sounds van de Varitone Notch Filter even op de website van Epiphone).  De Ltd. Edition ES-345 heeft ook de mogelijkheid om een één of twee gitaar snoeren in te pluggen om het geluid van de gitaar mono of stereo weer te geven.

De body van deze semi-hollowbody gitaar is gemaakt van esdoorn hout en de hals is van mahonie hout gemaakt. Op de kop van de gitaar vind je het Mother-of-Pearl ’60s Era Epiphone Logo en een Wilkinson Vintage-Styled stemmechanisme met Tulip Buttons. Bij de gitaar hoort een prachtige Epiphone Hard Case maar die moet je er wel los bij kopen maar dat is niet gek want de gitaar kost ondanks al die speciale onderdelen nog geen 500 euro en dan kan je niet verwachten dat je er ook nog een gitaarkoffer bij krijgt toch?